DESPOTI SMEDEREVO
DESPOTI - FC Sartid - OFK Beograd

Home

FC Zeleznik - FC Sartid | Saopstenje DESPOTA povodom napustanja meca sa Cukarickim | FSJ LOPOVI - Kradja na Marakani! | Saopstenje Despota posle meca na Marakani | FSJ LOPOVI - Mec sa FC Radom | DESPOTI - FC Sartid - OFK Beograd | Izvestaj sa polufinala kupa u Zelezniku | Izvestaj grupe Alco Boys sa gostovanja iz Kule | Izveshtaj sa Finala Kupa!

New Page 1

Uvod...

 
    Kao uvod ovog izveshtaja duzan sam da napishem shta se sve deshavalo pre tekme sa OFK.
Dakle, opshte je poznato da se nije ishlo za Novi Sad, na subotnju tekmu sa Voshom. Naime, nas stotinak se sastalo na vec dobro poznatom mestu, i kada su autobusi pristigli, a mi poshli da zauzmemo mesta, u samom busu nas je chekalo iznenadjenje. Ja sam ushao medju prvima i na prvim sedishtima je pisalo Rezervisano za POLICIJU!?!
Zastao sam, i okrenuo se prema masi koja je chekala da udje i jednostavno rekao da ovo nisu autobusi za navijache vec za muriju. Tu je bilo, naravno, i pandura koji su rekli da su samo prva chetiri mesta za njih, a ostalo za navijache.
Naravno niko od nas nije hteo da putuje sa pandurima i svi smo se slozili da se na tekmu ne ide. Zao nam je bilo shto smo se za tekmu spremili, i opremili, a nismo otishli...
Ali, tu je pochelo ubedjivanje, pricha, kao moraju sa nama da ne bi provocirali i zastajali na putu do NS-a, a sve zbog pisma koje je upuceno SAVEZU. Inache smo primetili da od objavljivanja tog pisma postoje nova pravila na tribini:
- Ne prdi
- Ne pljuj
- Ne pi'j
- Ostani tu gde si.... i da ne nabrajam dalje.
Ovo se mora pod-hitno promeniti!!
Tako smo i mi zapretili dan pre tekme sa Beogradom upravi da ako Sartid primi gol, i mi ulecemo na teren!!
Uprava nas poziva na razgovor, i moli da to ne chinimo!
 
A na tekmi....

 
    Sve je bilo podredjeno za jedno lepo fudbalsko popodne. Na stadionu , iako je utorak, okupilo se oko pet hiljada ljudi (mozda i vishe). Naravno, mi smo bili ne juznoj tribini i formirali smo kop od 150 ljudi. Za divno chudo, dopustili su nam da unesemo pivo. Ali....chim smo fromirali kop, primetili smo da se broj pandura naglo povecao i stao ispred same ograde (od prilike oko 30 pandura) a deo iza nas na samoj tribini. Jasno nam je bilo da je nasha pretnja naterala upravu da poveca broj pandura zbog bezbednosti. Pocheli smo sa navijanjem i pevalo se Mrzim Beograd zatimAlez-Alez, napred Sartid Alez-Alez kao i vec poznate i stalno pevane Ja sam SRPSKI nacionalista...Mrzim Zvezdu i Patizan, mrzim Zemun, mrzim Rad, voli Sartid plavo-beli, JEBEM ceo BEOGRAD!
Vreme, ako shto sam napomenuo, lepo, sunchano, i iz tih razloga skidamo majce i sedamo da se sunchamo, naravno ne prekidajuci navijanje. Sartid igra dobro, shanse se redjaju, i pada prvi gol...svi skachemo na ogradu, i ceo stadion je na nogama. 1:0 Mirosavljevic!!! Sa istim rezultatom se zavrshilo prvo poluvreme.
 
Blue Union....

 
    Kako neko reche bilo ih je sedam i po'...
Da. mogli smo da ih izbrojimo i bilo ih je tachno devetorica.
Najzanimljivije vezano za njih je bila prozivka kada smo im mi vikali Chobaniii...chobaaaaniiii a oni se deru iz kaveza nismo mi Grobari!?! .... mi smo Union!?
Toliko o njima...
 
Drugo poluvreme....

 
....nastavljamo sa navijanjem i sunchanjem a Sartid igra josh bolje. Tu smo malo prozivali bivsheg golmana Sartida, Stevanovica, koji sada brani za OFK...
Lepo je bilo baciti pogled na tribine stadiona gde je u tom trenutku bilo i svih shest hiljada ljudi.  
Negde pred kraj tekme penal za nas (gle chuda) i Mirosavlevic siguran za konachnih 2:0!!!
 
Zakljuchak....

 
    Kao shto rekoh, lep dan , lepa tekma, ali nezadovljstvo je josh uvek prisutno zbog tretiranja koje dozivljavamo od strane pandura, i naravno od strane uprave kluba.
Ipak da zavrshim ovaj izveshtaj jednim (kratkim) stihom koji je pravi u ovom trenutku ...
"U POBEDE SARTIDE, DESPOTI TE PREDVODE,
U POBEDE SARTIDE, SHAMPIONE SRBIJE!!!"
 
Alco 98 Boys - Death Row - Net Hool Crew  
DESPOTI SMEDEREVO