DESPOTI SMEDEREVO
FC Zeleznik - FC Sartid

Home

FC Zeleznik - FC Sartid | Saopstenje DESPOTA povodom napustanja meca sa Cukarickim | FSJ LOPOVI - Kradja na Marakani! | Saopstenje Despota posle meca na Marakani | FSJ LOPOVI - Mec sa FC Radom | DESPOTI - FC Sartid - OFK Beograd | Izvestaj sa polufinala kupa u Zelezniku | Izvestaj grupe Alco Boys sa gostovanja iz Kule | Izveshtaj sa Finala Kupa!

Skupili smo se po obicaju na starom mestu

Putovanje u iznenadjenje...

    Skupili smo se po običaju na starom mestu, i krenuli za Železnik oko 12:00h, nas oko 150, u busu ono klasika, zezanje, pevanje, i šta ti ja znam već. Bez problema stigli smo oko 13:45h, gde su nas dočekali domaći tifozi 'Lavovi' (Papagaji)...Takodje ništa posebno ne treba izdvojiti iz prvih 45. minuta, naši su igrali, onaj som od sudije produžio je prvo poluvreme za 1-2, a završio ga kada smo primili gol.

    Sa Papagajima klasično prozivanje, oni nama one dečje fazone 'Pušite nam *****' itd...mi njima da su Papagaji, pa jebiga ljudi kad su smešni. Sve u svemu ništa posebno...u poluvremenu dolazi do incidenta u kome deblji kraj izvlače Lavovi + lokalni mangupi iz Železnika.

    Do incidenta dolazi kada grupa domaćih tifoza + lokalni mangupi dolaze do tribine Despota u nameri da se sukobi sa nama, iz samo njima poznatih razloga, valjda je otoplilo pa su ih pustili iz kaveza, pritom bacajući na nas cigle i kamenice, a kako bi drugačije, ipak, bilo je i onih koji su izašli na crtu, ali oni su se proveli besno...jedan dečko se zaleteo u nas i popio nokaut, klasično je malo išutiran, ali valjda mu nije ništa strašno, nastao je opšti haos, mi naravno već navikli na fajtove znamo šta i kako, dok Papagaji verovatno u istorijskoj godini ulaska u polufinale kupa, želeli da naprave prvu istorijsku frku na 'Malom Poljudu', već sam naziv stadiona dosta govori. Detalja se ne sećam, ali posle 2-3 minuta dobrog šibanja, Papagaji se povlače nazad ka svom obdaništu (jedinom u Železniku), žaleći se svojim vaspitaćicama, ali u svoj toj bežaniji, naši im zaplenjuju jedan barjak (zastavu na koplju), tako da su i u tom segmentu Papagaji dodatno poniženi. Bilans povredjenih je jedan lakše na našoj strani, i 10-tak na papagajskoj strani, uz jednog teže, ali se iskreno nadamo da nije ništa ozbiljnije. 

    Inače moramo napomenuti da je policija bila vrlo korektna za vreme sukoba dveju zaraćenih strana (mirno posmarajući incident), tako da je na Despotima ostalo da zavedu red na stadionu, tek kada je murija skupila hrabrosti da se razračuna sa nama, jedan od pandura je popio jedan udarac u glavu, ali se brzo izvukao jer su mu kolege pomogle. Sa panduracijom kasnije nije bilo problema, jer su Papagajosi pognute glave otišli na svoju tribinu, sada već verovatno smišljajući, kako da od bogatog gazde izmole još koji barjak.

    Veoma nam je drago da smo u Železniku naišli na ikakav otpor, s obzirom da je opšte poznato da su manji beogradski klubovi (izuzev Rada i OFK-a), operisani od bilo kakvih incidenata, nije nam jasno zašto su nas Papagaji napali, ali su nam sigurno dali povod da za polufinale kupa dodjemo u mnogo većem broju, i da ih ukoliko bude bilo potrebe očerupamo.

JEDAN JE ŽIVOT, JEDAN JE SARTID

Despoti Smederevo team                                                       Sunday, March 03, 2002.