DESPOTI SMEDEREVO
Saopstenje Despota posle meca na Marakani

Home

FC Zeleznik - FC Sartid | Saopstenje DESPOTA povodom napustanja meca sa Cukarickim | FSJ LOPOVI - Kradja na Marakani! | Saopstenje Despota posle meca na Marakani | FSJ LOPOVI - Mec sa FC Radom | DESPOTI - FC Sartid - OFK Beograd | Izvestaj sa polufinala kupa u Zelezniku | Izvestaj grupe Alco Boys sa gostovanja iz Kule | Izveshtaj sa Finala Kupa!

New Page 1

Saopštenje Despota povodom meča sa Crvenom zvezdom!

@Poshtovana Gospodo,

Dana 16. marta 2002. godine je odigrana prvenstvena fudbalska utakmica izmedju ekipa FK Crvena Zvezda (Beograd) i FC Sartid (Smederevo). Svima je poznat rezultat utakmice, a u sluchaju da vi niste upoznati, zavrsheno je rezultatom 5:2 za beogradski klub.
Ovim pismom zelimo da vam skrenemo paznju na nashe nezadovoljstvo sudjenjem sudije Jablanovica iz Nisha.
Naime, gore pomenuti sudija je sudio na shtetu FC Sartida, i mi kao navijachi oshtro protestujemo. Kod rezultata 1:0 za Sartid, sudija dosudjuje dva nepostojeca penala za Zvezdu, koji izaziva smeh svih prisutnih na stadionu!?!?

Pitamo vas, da li je zacrtano da Zvezda mora da pobedjuje i kad igra loshije.

Opshte je poznato kolika je poseta na nashim stadionima. Opshte je poznato da Smederevo prednjachi u poseti ispred SVIH klubova u ligi. I kome ide u korist ovakvo sudjenje. Koliko puta je sudjeno na shtetu Sartida ove godine i sami ste upoznati.

Da li je stadion mesto gde ce se navijachi smejati potezima sudije. Sramota je ono shto su desilo 16. marta 2002 na najvecem stadionu. Sramota je da jedan Goran Bogdanovic, najbolji fudbaler lige za proteklu godinu, mora da napusti teren zbog jednog Jablanovica!
I pitamo se dokle? Zashto lepo ne izadjete u javnost i kazete: "Zvezda osvaja nacionalni kup ove godine, a Partizan prvenstvo...ostali neka se bore za opstanak u ligi!"

Pa samim tim shto ste za finalnu utakmicu kupa kao mesto odigravanja odredili Beograd, dali ste svima do znanja da Zvezda ili Partizan mogu uzeti trofej...i niko vishe.

I kada dodju utakmice u Evropi, Zvezda jedva prodje kiparsku ekipu, a Partizan opet prima pet (5) golova!!!
U toj istoj Evropi Sartid izlazi po prvi put i pobedjuje Dundee United, a u utakmici sa Nemachkim Minhenom, Goran Bogdanovic baca na kolena, protura kroz noge loptu jednom Hesleru!

Da ne bi duzili, ukoliko ne sankcionishete sudiju Jablanovica izbacivanjem sa liste sudija, i ukoliko se nastavi ovakvo sudjenje, Despoti ce preuzeti pravdu u svoje ruke.

Mi mislimo da ce i ostali navijachi "manjih klubova" stati iza ove pretnje, i da cemo se ujediniti u ovoj borbi!

Ovo pismo ce biti poslato na adrese svih medija u Srbiji, pochevshi od www.jadransport.com sajta.

DESPOTI SMEDEREVO"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Komentar webmastera sajta!

Iako ne praktikujemo da ulazimo u dublje analize, moramo se u potpunosti složiti sa saopštenjem u vezi sa tako sramnim sudjenjem na utakmici, naime, danas smo pregledali snimak utakmice i zaista došli do frapantnog zaključka da je to bila nevidjena kradja, tonski zapis sa poluvremena koji je već objavljen na sajtu kolega sa radio Smedereva dobija na težini kada se vide ti zaista neverovatni golovi, iako su penali kao i uvek mogli biti progurani, za treći pogodak Zvezde reči ne postoje, jer su dvojica igrača Crvene zvezde bili 7 metara u ofsajdu!!!

Na račun FSJ-a od strane Despota su upućene teške optužbe, kao i na račun samog Dragana Stojkovića Pixija, kojeg svi ovde cenimo kao odličnog igrača, ali očigledno da nije dovoljno uradio za regularnost takmičenja. Odgovorni na ovom sajtu se ograđuju od svih pretnji koje su upućene na račun FSJ-a i sudije Jablanovića, ali moramo da ti do znanja da ukoliko sudija Jablanović ne bude automatski suspendovan sa liste sudija, svima će nam biti jasno da je u ovu krađu osim Crvene zvezde umešan i FSJ ili već Zajednica Prvoligaša kao najviši organ u fudbalu Srbije i Crne Gore.

Takođe želimo da uputimo oštru kritiku svim medijima koji se nisu ni osvrnuli na ovakvu očiglednu krađu, jer kao po direktivi svi informišu o ubedljivoj i lakoj pobedi FK Crvene zvezde (izuzetak su kolege sa www.jadransport.com) a o penalima i ofsajdima ne govore ni reči. Naši čitaoci moraju da čuju obe strane kako bi procenili šta je istina.

Sva ova saopštenja nemaju veze sa FK Sartid, ona su plod reakcija običnih navijača koji bi želeli da odgledaju fer i korektan meč sa vrlo malo kvaliteta jer su na to navikli, zbog nas se fudbal i igra, a kada vas i mi poslednji avanturisti napustimo i zasednemo u fotelju, onda ćete moći da lažirate i kradete koliko god hoćete, jer to više nikoga neće zanimati.