Make your own free website on Tripod.com

FK SARTID SMEDEREVO
Prelazni rok

Home

Game Reports
Tabela, Raspored, Rezultati
Sastav
Stadion - Tvrdjava
Prelazni rok
Pregled utakmica ove sezone
Najava Kola
Photo Album - Slikom i recima, Sartid - Dundee FC
Despoti Smederevo
Marketing
Related Links
Forum FC Sartida
Sartidomania
Contact Me
O NAMA
KAKO SE REKLAMIRATI?
Zanimljive price u toku sezone

KliK.co.yu - Razmena

FK SARTID SMEDEREVO

New Page 1

                Prelazni rok       

PRELAZNI ROK U SARTIDU

    U Sartidu se već uveliko pripremaju za naredno prvenstvo u Guči, gde će boraviti do 3. Avgusta, ali svakako ono što nas sve najviše interesuje jeste prelazni rok, i to ko će otići, a ko ostati u redovima "Plavih".

   Naime, klub su do sada napustili Kocić i Bulić koji će karijeru nastaviti u redovima Beogradske Crvene Zvezde, dok je standardni golman Lukić potpisao ugovor sa Bugarskom CSKA iz Sofije. Srđan Aleksić, jedan od boljih odbranbenih igrača u toku ove sezone, po svemu sudeći će karijeru nastaviti u Železniku, dok su klub već definitivno napustili Boško Balaban (Novi Sad), Igor Đokić (Građanski) i Aleksandar Pantić koji je otišao u redove Beloruskog šampiona Slavije. Od ostalih igrača, ugovor je istekao i golmanu Draganu Vasiću, koji će ukoliko ne pronađe povoljan angažman, verovatno preuzeti neku od funkcija u klubu.

   O slučaju Dragana Vasića, direktor Sartida Čedomir Jevtić je rekao sledeće: "Draganu Vasiću, koji je bio naš standardni čuvar mreže više godina, a u poslednje vreme i trener golmana, istekao je ugovor. Preostale obaveze koje imamo prema njemu u potpunosti ćemo ispuniti. On je to zaslužio, pre svega kao dobar čovek. Razgovaraćemo o njegovim daljim planovima i verujem da ćemo naći rešenje od obostranog interesa".

    U Sartid je došlo nekolicina dobrih i proverenih igrača, tu se pre svega misli na Kizića, koji je u Sartid došao it Železnika, a do pre dve sezone je branio boje Kragujevačkog Radničkog, potom je došao i N. Savić iz Sloge (Lipnički Šor), kao i tri golmana, Milekić iz Čačanskog Borca, Bojan Perović iz Smederevskog Železničara i Dragan Žilić, nekadašnji golman Vojvodine i A reprezentacije Jugoslavije.

   Dragan Žilić je po dolasku u Smederevo izjavio sledeće: "Posle povratka iz Bugarske, uveren sam da sam izabrao pravi klub i sjajnu fudbalsku sredinu. Po igračkom potencijalu, Sartid je po mom mišljenju treći klub u Jugoslaviji, odmah iza Crvene Zvezde i Partizana. Verujem da ću se izboriti za standardnu jedinicu i svojim odbranama doprineti da Sartid i naredne godine igra u Evropi, to će ujedno biti moja najbolja preporuka za reprezentativni dres koga se nisam odrekao".

   Od igrača koji su na probi, trenutno se samo ističe Edin Tahirović, dosadašnji član Sarajeva, koji je u prošloj sezoni u ligi federacije BiH, bio treći strelac lige sa 17. golova. U dosadašnjoj karijeri, Tahirović je nastupao za Polimlje, Borac i Splitski Hajduk.

   Na kraju, konačnu reč o prelaznom roku, dao je i šef stručnog štaba Sartida, Jovica Škoro: "Sa Žilićem i Milekićem u potpunosti smo rešili problem golmana posle odlaska Lukića, Kizić je iskusan igrač koji će sigurno znatno pojačati konkurenciju u veznom redu. U Guču vodimo i nekoliko mladih igrača kojima ćemo pružiti šansu, a da li će je oni iskoristiti zavisi samo od njih. Ukoliko u narednom periodu Vasković, Mudrinić ili Mirosavljević nadju dobar angažman u inostranstvu, očekujem da nadoknadimo njihov odlazak."PRELAZNI ROK U SARTIDU